dimecres, 2 de desembre del 2009

CAMP DE TREBALL A ALÈDUA





En el marc de la XIII Assemblea d’Història de la Ribera, que se celebrarà a Llombai el pròxim mes de gener, la Universitat Politècnica de València portarà a terme un camp de treball els dies 6 i 13 de desembre per tal de netejar l’albacar i els voltants de la torre d’Alèdua, en una iniciativa dirigida a alumnes universitaris interessats.

L’Assemblea d’Historia de la Ribera dedicarà les sessions monogràfiques a l’expulsió dels moriscos, fet del qual es compleix enguany el 400 aniversari, i per aquest motiu hi ha prevista una visita a la torre d’Alèdua, últim vestigi d’aquest antic poble morisc que quedà despoblat l’any 1609.

Ara, aprofitant la visita programada, el professor de l’Escola Tècnica Superior de Gestió en l’Edificació, Pablo Rodríguez Navarro ha organitzat aquest camp de treball que té com a objectiu la neteja, en el marc d’un Taller d’Arquitectura Àrab Medieval, d’aquest monument declarat BIC,. Pablo Rodríguez Navarro coneix de primera mà aquest tipus de construccions defensives, ja que és autor de la tesi: “La torre árabe observatorio en tierras valencianas. Tipología arquitectónica”.

La iniciativa, a més de la Universitat Politècnica de València, compta amb el suport de Forum UNESCO i de l’Ajuntament de Llombai.


Llombai, 2 de desembre del 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.