dimecres, 25 de febrer del 2009

CIRCULAR NÚM. 1

.XIII ASSEMBLEA D’HISTÒRIA DE LA RIBERA
Llombai, 29, 30 i 31 de gener del 2010
CIRCULAR NÚM. 1

Llombai, 24 de febrer del 2009

Amic/ amiga:

El Secretariat Local de l’Assemblea d’Història de la Ribera, per encàrrec del Secretariat Permanent, anuncia la celebració de la XIII Assemblea d’Història de la Ribera i convoca els historiadors, els investigadors i els estudiosos de la nostra comarca, a Llombai els dies 29, 30 i 31 de gener del 2010.

Com a les últimes edicions, la XIII Assemblea s’organitzarà al voltant de dues sessions simultànies:

- Miscel•lània que tractarà aspectes de Fonts i Metodologia, Arqueologia, Història Antiga, Història Medieval, Història Moderna, Història Contemporània, Art i Geografia.

- Monogràfica que se centrarà en “Els moriscos a la Ribera del Xúquer: segregació, integració i expulsió. 400 anys després” i tractarà aspectes com ara: Historiografia: estat de la qüestió i evolució al llarg del temps; De la conquesta a la conversió de 1525; De la conversió a l’expulsió; Mapa dels enclavaments moriscos a la Ribera, nuclis, població; Situació jurídica dels moriscos: senyoriu, realeng, situació econòmica dels moriscos; Qüestions d’identitat: cristians o musulmans ?; Qüestions culturals, llengua, aculturació, gastronomia; Sociabilitat: convivència i conflictivitat, relacions de cooperació, processos judicials; Intents d’integració, predicació, evangelització; Raons polítiques, econòmiques, jurídiques de l’expulsió; Expulsió: llocs d’eixida, camins ports, morisquets; Repoblació: cartes de població, pobladors cristians.

A partir d’aquesta circular animem als assembleistes a què prepareu comunicacions. El Secretariat Local anirà informant dels avanços en el programa a través de circulars i del web: http://xiii-assemblea-historia-ribera.blogspot.com/. Per a qualsevol tipus d’informació podeu contactar també amb:

XIII Assemblea d’Història de la Ribera
Biblioteca Pública Municipal de Llombai
Avinguda del Marqués de Llombai, 6
46195 – Llombai
Tel.: 96 299 05 63
Correu electrònic: xiii.assemblea.historia.ribera@gmail.com

Ben cordialment

Vicent Climent i Ferrando
Secretari Local de la XIII Assemblea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.