dissabte, 25 d’abril del 2009

LA XIII ASSEMBLEA D'HISTÒRIA DE LA RIBERA JA TÉ CARTELL


L'organització de la XIII Assemblea d'Història de la Ribera ha presentat públicament el cartell anunciador de l'edició que tindrà lloc a Llombai els dies 29, 30 i 31 de gener del 2010. Es tracta d'una obra de línies actuals que representa la figura d'un morisc que gira la mirada cap a la torre àrab d'Alèdua, a Llombai. El protagonista del cartell es cubreix el cap amb un gorro morisc en què l'artista ha volgut superposar a un dibuix geomètric àrab, un motiu artístic procedent d'una rossasa d'una catedral cristiana, simbolitzant la superposició de religions i cultures que caracteritzaren aquest col·lectiu.

L'acte de presentació tingué lloc el passat 24 d'abril a la Biblioteca Pública de Llombai i comptà amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament, Marcos Manchano; del Secretari Local de l'Assemblea, Vicent Climent i de l'autor del cartell, Martín Forés.

Martín Forés és un artista plàstic, natural de Llombai, que s'ha dedicat a la creació artística en camps tan diversos com els mobles decorats, la pintura i decoració mural, així com també la pintura i escultura. Però ha estat en el camp del cartell on Martín Forés ha obtingut més popularitat. Amb més d'una trentena de premis, Martín Forés és autor dels cartells anunciadors de les Falles de València,en tres ocasions; de les Fogueres d'Alacant; dels Moros i Cristians d'Alacant, Crevillent o Banyeres; de la Fira d'Agost de Xàtiva; de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí; del Dia de la Dona, del Festival de Benidorm o de l'exposició que sobre Nicolau Primitiu i la guerra civil, tingué lloc a la Biblioteca Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.